Zullen pensioenen voor consumenten ooit interessant genoeg worden om zich in te verdiepen?
 
 
 
Nibud
 
Online lezen
Pensioenbewustzijn vergroten november 2018
 
 
Leuk, mijn pensioen regelen!
Er zijn verschillende initiatieven om de consument te enthousiasmeren aan de slag te gaan met zijn of haar pensioen. Maar vergroten deze het pensioenbewustzijn?
Nibud-onderzoeker Anna van der Schors vraagt zich af of er ooit een moment zal komen waarop consumenten het leuk vinden zich in hun pensioen te verdiepen.
Lees anna's blog  
 
Nieuw geldplan Pensioen helpt consumenten pensioeninkomen inventariseren
Het geldplan Pensioen helpt consumenten bij het maken van een grondige analyse van hun pensioensituatie. De uitkomst kunnen zij gebruiken als voorbereiding op een gesprek met een financieel adviseur.
Geldplan pensioen  
 
Koopkrachtontwikkelingen gepensioneerden en werkenden 2010 - 2019
Hoe zijn de koopkrachtontwikkelingen van werkenden en gepensioneerden van 2010 tot 2019? In opdracht van de Eerste Kamerfractie van 50PLUS heeft het Nibud dat op een rij gezet. De conclusie is onder andere dat gepensioneerden met een klein pensioen er in die periode op vooruit zijn gegaan.
bekijk het volledige nibud-rapport  
 
Hypotheeknormen 2019 vrijwel gelijk aan 2018
De hypotheeknormen blijven voor de meeste inkomens gelijk aan die van 2018. Als rekening wordt gehouden met de verwachte loonstijging van 2,9 procent is er voor alle inkomens een stijging van de maximale hypotheek. Dat zijn de conclusies van het Nibud in het adviesrapport Financieringslastnormen 2019, dat aan de Tweede Kamer is aangeboden.
persbericht hypotheeknormen  
 
Nibud pleit voor strenge acceptatieprocedures bij alle soorten leningen
De acceptatieprocedures bij het afsluiten van een persoonlijke lening werken goed. Het Nibud pleit er daarom voor deze vorm voor alle kredieten die in Nederland worden verstrekt te hanteren, ook voor de kleine leningen.
nibud-onderzoek persoonlijke lening  
 
Schulden: aan de buitenkant zie je niets
Als kind zag Gea Schonewille, economisch psycholoog bij het Nibud, al hoeveel impact financiële zorgen kunnen hebben. En hoe professionals mensen met geldstress kunnen helpen.
lees het blog van gea over schulden  
 
 
 
Pensioenmonitor 2018
De Pensioenmonitor 2018 is gisteren tijdens de Pensioen3daagse gelanceerd. Hieruit blijkt onder andere dat 72% van de mensen eerder wil stoppen met werken dan op AOW-gerechtigde leeftijd.
Pensioenmonitor 2018  
 
 
Al 7 geldplannen beschikbaar
Gemeenten, hulpverleners, vrijwilligers en gebruikers zijn enthousiast over de geldplannen van Startpunt Geldzaken. Cliënten kunnen er zelf mee aan de slag, of worden door hulpverleners begeleid. Er zijn inmiddels al 7 geldplannen beschikbaar! 
alle geldplannen  
Arjan Vliegenthart gestart als nieuwe directeur Nibud
Arjan Vliegenthart is op 1 november gestart als directeur van het Nibud. Als voormalig wethouder van Sociale Zaken in Amsterdam heeft Arjan financiële voorlichting en de aanpak van schulden tot speerpunten van zijn beleid gemaakt.
meer over arjan vliegenthart  
 
Tweedaagse Nibud-training Budgetteren & begeleiden
Er zijn nog enkele plekken vrij voor de tweedaagse training Budgetteren en begeleiden in december. Deze praktische training doorloopt alle fasen van het opstellen en uitvoeren van een professioneel budgetbegeleidingsplan.
bekijk training  
 
 
Voor uw doelgroep: Nibud-agenda 2019
Uw klantgroep informeren en activeren om grip op geld én geld te krijgen? Bestel de Nibud-agenda als eindejaarscadeau voor mensen met een laag inkomen, voor cliënten die deelnemen aan een budgetcursus of als handige tool voor cliënten in budgetbeheer. Maak gebruik van de interessante staffelkorting!
bestel Nibud-agenda  
Volg ons op:  Facebook   Twitter   Linkedin  
Nibud
 

Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Nibud (Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting). Het Nibud is een onafhankelijke stichting die informeert en adviseert over financiën van huishoudens. Meer weten over het Nibud? Lees meer over het Nibud.
Afmelden  |  Profiel wijzigen  |  Doorsturen  |  Contact