34% van de mensen met ernstige betalingsproblemen krijgt geen hulp.
 
 
 
Nibud
 
Online lezen
2,6 miljoen huishoudens komen moeilijk rond december 2018
 
 
Nibud: Mensen met ernstige betalingsproblemen krijgen niet de hulp die ze verdienen
Schrikbarend weinig mensen met ernstige betalingsproblemen krijgen hulp bij het oplossen ervan. De helft van de huishoudens met ernstige betalingsproblemen zegt dat ze niet weten waar ze terecht kunnen.
Het overgrote deel van hen denkt bovendien dat de problemen niet zo ernstig zijn dat zij daar hulp bij nodig hebben. Dit blijkt uit het rapport Financiële problemen 2018 dat het Nibud vandaag publiceert.
financiële problemen 2018  
 
‘Platform Schuldhulpverlening levert regelmatig nieuwe inzichten op’
In elke gemeente ontstaat wel een initiatief rond schuldhulpverlening. Wat is er mooier dan projecten die werken met elkaar te delen? Platform Schuldhulpverlening, een expertgroep voor gemeenten op het gebied van schuldhulpverlening, vroegsignalering en schuldpreventie, levert regelmatig nieuwe inzichten op.
lees de ervaringen van de gemeente delft  
 
Nibud Jubileumcongres Geld & Gedrag
U houdt zich - net als het Nibud - dagelijks bezig met de manier waarop consumenten met hun geld omgaan. Op 18 april 2019 wordt u op het Nibud Jubileumcongres bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op het gebied van geld & gedrag. 
nieuwsgierig naar het programma en de sprekers?  
 
Prijzen uitgereikt op praktijkdag Startpunt Geldzaken
Startpunt Geldzaken heeft prijzen uitgereikt aan betrokkenen die in hun praktijk op een bijzonder creatieve of actieve manier met de geldplannen aan de slag zijn gegaan.
startpunt geldzaken praktijkdag  
 
 
Workshop ‘Voor één dag arm’
Boek als organisatie deze workshop in-company en ervaar hoe snel een huishouden in de financiële problemen kan komen en welke stress dat veroorzaakt.
bekijk workshop  
 
 
Schuldpreventie bij huurders
Corporaties hebben er alle belang bij om financiële problemen bij huurders te voorkomen. De kosten van betalingsachterstanden of zelfs huisuitzettingen kunnen heel hoog zijn. Wat kunt u doen om problemen te voorkomen en vroeg te signaleren?
schuldpreventie huurders  
Financiële bloggers enthousiast over Nibud-agenda
Financiële bloggers die schrijven over (be)sparen en persoonlijke financiën zijn lovend over de Nibud-agenda 2019. Betaal vanaf  € 5,70 per stuk en bespaar daarmee 40%!

Financieel blogger Adine: ‘Het is een hele laagdrempelige manier om grip te krijgen op je tijd en geld.'
lees de reviews  
Volg ons op:  Facebook   Twitter   Linkedin  
Nibud
 

Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Nibud (Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting). Het Nibud is een onafhankelijke stichting die informeert en adviseert over financiën van huishoudens. Meer weten over het Nibud? Lees meer over het Nibud.
Afmelden  |  Profiel wijzigen  |  Doorsturen  |  Contact