Deze nieuwsbrief van Nibud online bekijken.
Voeg info@nibud.nl toe aan uw adresboek en blijf op de hoogte.
Nibud
Maart 2014
Vandaag van start: Week van het geld!
Week van het geld
Van 10 t/m 14 maart worden overal in het land activiteiten georganiseerd om kinderen te leren omgaan met geld: gastlessen, workshops, voorstellingen en meer. In het kader van deze themaweek bieden wij u de 'Gids voor financieel opvoeden' met korting aan! Dit praktische en herkenbare boekje is nu verkrijgbaar voor slechts €12,50 (normale prijs € 15,95)
Bestel met kortingscode WVHG14 
Wie betaalt wat? Praat erover!
De overgang van basisschool naar middelbare school leidt vaak tot meer financiële zelfstandigheid voor kinderen. Kinderen krijgen meer te besteden en gaan meer uitgeven. Toch heeft 42% van de jonge tieners niet gesproken met hun ouders over wie wat betaalt. Een gemiste kans: praten over geldzaken is een goede manier om kinderen al vanaf jonge leeftijd financieel bewust te maken.
Lees meer over het onderzoek 
Geldwijzer Alimentatie & Co-ouderschap
Geldwijzer Alimentatie & Co-ouderschap
Als u gaat scheiden komt er veel op u af, ook financieel. Hoe zorgt u ervoor dat het financiëel goed geregeld wordt? Welke regels en richtlijnen gelden er? Belangrijke vragen, helemaal als er kinderen in het spel zijn.
Het Nibud heeft de meest relevante informatie, rekentabellen en regels voor u op een rij gezet in dit handige boekje. Ook nuttig voor wie al gescheiden is. 
Nieuwe uitgave, met cijfers van 2014  
Heeft u een beleggingsverzekering?
Tussen 1993 en 2012 zijn in Nederland ruim 7 miljoen beleggingsverzekeringen verkocht. Voor veel van deze producten bestaan nu betere alternatieven. Uit onderzoek blijkt dat een kwart van de bezitters die hier een adviesgesprek over aangaat er financieel op vooruit is gegaan. Heeft u ook een beleggingsverzekering? Het Nibud adviseert u het gratis hersteladviesgesprek aan te gaan zodat uw persoonlijke situatie kan worden bekeken.
Lees ook de top 4 van aangebrachte wijzigingen 
Wat gaat uw beleggingsverzekering opleveren?
Waardescan
Wordt uw financiële doel gehaald? Om te zien of de waarde van uw verzekering (nog) aansluit bij uw verwachting, kunt u de Waardescan Beleggingsverzekeringen invullen. Deze nieuwe tool laat u in drie stappen zien welke waarde u op de einddatum kunt verwachten.
Doe de Waardescan 
De grote financiële voorjaarsschoonmaak:
Administratie op orde
Begroten en budgetteren
Een kasboek bijhouden
Persoonlijk Budgetadvies
Belastingaangifte
Het is weer maart: tijd voor de belastingaangifte! Het loont zeker de moeite om er de nodige tijd en aandacht voor vrij te maken. Zo weet u zeker dat u krijgt waar u recht op heeft.
Tips voor uw aangifte over 2013
Theater voor ouders
 Credits theater 
Gratis: zie data en locaties   
Ouders: het valt mee...
Voor het onderzoek 'Financieel goed voorbereid naar de middelbare school?'ondervroegen we zowel ouders als kinderen uit hetzelfde gezin. Enkele verrassende uitkomsten deel ik hier graag met u!
Onderzoeker Anna van der Schors vertelt
   
Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Nibud
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres:

Doorsturen  |  Aanmelden  |  Profiel wijzigen  |  Afmelden