Deze nieuwsbrief van Nibud online bekijken.
Voeg info@nibud.nl toe aan uw adresboek en blijf op de hoogte.
Nibud
Maart 2014
Financieel goed voorbereid naar de middelbare school?
Scholieren
De overgang van basisschool naar middelbare school leidt vaak tot meer financiële zelfstandigheid voor kinderen. Toch heeft 42% van de jonge tieners niet gesproken over wie wat betaalt. Dit blijkt uit onderzoek van Platform Wijzer in geldzaken en het Nibud in het kader van de Week van het geld die vandaag van start gaat.
Persbericht: 42% jonge tieners: geen gesprek over wie wat betaalt 
Aanbieding: Nibud-ouderavond
Wilt u als gemeente of school ouders extra hulp bieden bij de financiële opvoeding? Doneer een Nibud-ouderavond: 'Hoe leer je kinderen omgaan met geld?'. In het kader van de Week van het geld bieden we deze ouderavond nu aan voor slechts 375 euro (incl. Btw) (normale prijs 610 euro). In plaats van de korting kunt u ook kiezen voor 40 gratis exemplaren van de Gids voor financieel opvoeden.
Kijk voor de actievoorwaarden in de Nibud-webwinkel
Grip op geld in Den Haag
Geldkrant Den Haag
Alle Haagse huishoudens vonden zaterdag jl. een huis-aan-huis verspreide Geldkrant op de deurmat vol tips en informatie over omgaan met geld in de brievenbus. De Geldkrant op maat is een krachtig medium op het gebied van preventie en schuldhulpverlening. Niet alleen voor gemeenten, maar ook voor corporaties, telefoniebedrijven, zorgverzekeraars en werkgevers.
Geldkrant op maat: iets voor u?
Nu te bestellen: Budgethandboek 2014
Budgethandboek 2014
Beoordeelt u in uw werk financiële situaties? Adviseert u cliënten over bedragen die zij kunnen besteden aan bepaalde uitgaven? Dan is het Budgethandboek voor u een onmisbaar naslagwerk. Het Budgethandboek wordt jaarlijks geupdate. U kunt het Budgethandboek 2014 nu bestellen en het wordt vanaf maandag 17 maart geleverd.
Ook verkrijgbaar in abonnementsvorm!
Training budgetteren
Hebben uw cliënten grip op je geld? Signaleer financiële problemen op tijd! U kunt dan de juiste hulp bieden en uw cliënten helpen rond te komen met een beperkt budget. Met de eendaagse inleidende training over budgetteren en schuldhulpverlening heeft u hiervoor een prima basis.
Basistraining Budgetteren 
Week van het geld tips!
Gratis lespakket: De wereld van het geld
Theatervoorstelling voor ouders
Nibud Geldexamen
Week van het geld krant (pdf)
Ouders: het valt mee...
Voor het onderzoek 'Financieel goed voorbereid naar de middelbare school?'ondervroegen we zowel ouders als kinderen uit hetzelfde gezin. Enkele verrassende uitkomsten deel ik hier graag met u!
Onderzoeker Anna van der Schors vertelt      
Week van het geld
Filmpje Week van het geld
Bekijk het introductiefilmpje
Training Budgetbegeleiding
Cliënten met problematische schulden hebben vaak geen idee hoe hun geldzaken in elkaar steken en waarom zij niet rondkomen. Helaas komt dat steeds vaker voor. De training Budgetbegeleiding leert u hoe u cliënten kunt motiveren en begeleiden naar een grotere financiële zelfredzaamheid.
Meer informatie
Volg actuele Nibudinformatie voor professionals ook via weblog en Twitter
Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Nibud
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres:

Doorsturen  |  Aanmelden  |  Profiel wijzigen  |  Afmelden