Deze nieuwsbrief van Nibud online bekijken.
Voeg info@nibud.nl toe aan uw adresboek en blijf op de hoogte.
Nibud
Februari 2014
Nieuw: 'Gids voor financieel opvoeden'
Gids voor financieel opvoeden
Ouders geven massaal zakgeld en kleedgeld, maar zijn op zoek naar handvatten om financiële opvoeding vorm te geven. Het Nibud brengt daarom een nieuwe gids uit die ouders kan helpen hun kinderen financieel zelfredzaam te maken. De 'Gids voor financieel opvoeden' vertaalt wetenschappelijke inzichten naar de opvoedpraktijk van alledag.
Naar het persbericht
Nieuwe training hypotheken
Nieuwe training hypotheken
Veel consumenten vragen zich af of zij hun hypotheek kunnen blijven betalen. Geldverstrekkers hebben te maken met klanten die een betaalachterstand hebben of dreigen te krijgen. Hoe creëert u meerwaarde voor deze klanten? Dat komt aan bod in de nieuwe tweedaagse opleiding Intensief beheer die het Nibud samen met Hypsotech heeft ontwikkeld.
Opleiding Intensief beheer
Maak uw cliënt zelfredzaam
Veel mensen zoeken hulp bij een budgetcoach. Bijvoorbeeld werknemers met loonbeslag of mensen met hypothecaire achterstanden. Hoe coacht u uw cliënt naar een grotere mate van financiële zelfredzaamheid? De driedaagse training 'Budgetcoachen volgens de Nibud-methode' biedt de coach handvatten en vaardigheden.
Schrijf snel in!
Aanbieding: Nibud-ouderavond
Week van het geld
Coming up: de vierde editie van de themaweek voor basisschoolleerlingen: de Week van het geld (10 t/m 14 maart)! Het Nibud en Wijzer in geldzaken bieden u daarom de Nibud-ouderavond nu aan voor slechts 375 euro (incl. Btw). In plaats van de korting kunt u ook kiezen voor 40 gratis exemplaren van de Gids voor financieel opvoeden.
Meer informatie en voorwaarden
Zelf budgetteringslessen geven
De driedaagse training 'Hoe geef ik budgetteringslessen?' geeft u handvatten om zelf een cursus op te zetten voor uw cliënten. Uitgangspunt is de Nibud-cursus Omgaan met geld. Wilt u cliënten leren uit te komen met hun inkomen, weerstand te bieden aan verleidingen of de administratie op orde te houden? Een cursus Omgaan met geld blijkt vaak een effectief middel om de schuldenproblematiek aan te pakken.
Naar de training
Nibud voor het onderwijs:
Basisonderwijs
Voorgezet onderwijs
Beroepsonderwijs
Hoger onderwijs
De nieuwste cijfers...
De Rekenprogramma's zijn voor 2014 ge-update en beschikbaar! Gebruikers van de vier modules ontvangen morgen een brief met licentiecode om de nieuwste bedragen te downloaden. Wilt u ook kennismaken met deze software?
Nibud Rekenprogramma's 
      
Kans voor mijn kind
Via de nieuwe website kansvoormijnkind.nl van het Nibud en Stimulansz krijgen arme gezinnen informatie over geldzaken en minimaregelingen. Inmiddels hebben al 110 gemeenten zich aangesloten bij dit initiatief.
Over kansvoormijnkind.nl
Column Tischa Neve
Uit de 'Gids voor financieel opvoeden': "Laatst vroeg een moeder mij wat ze moest doen met haar puberzoon die sneakers wilde kopen van ruim 400 euro. Hij had er zelf wel voor gespaard, maar toch...Verbieden of laten gebeuren?"
Lees verder...
 
Volg actuele Nibudinformatie voor professionals ook via weblog en Twitter
Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Nibud
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres:

Doorsturen  |  Aanmelden  |  Profiel wijzigen  |  Afmelden