Deze nieuwsbrief van Nibud online bekijken.
Voeg info@nibud.nl toe aan uw adresboek en blijf op de hoogte.
Nibud
Februari 2014
Nieuw: 'Gids voor financieel opvoeden'
Gids voor financieel opvoeden
Heeft u ook wel eens vragen of twijfels over de financiële opvoeding van uw kind? Dit nieuwe boek van het Nibud zit bomvol adviezen, dilemma's, tests, columns en voorbeelden die u daarbij helpen! Met bijdragen van ouders en deskundigen zoals Tischa Neve, Erica Verdegaal en Marieke Henselmans.
Meer informatie en bestellen
Zakgeld: oefenen voor later
Wanneer begin je eigenlijk met zakgeld? En wat zegt u als uw dochter om meer zakgeld vraagt? Misschien besteedt uw zoon zijn hele budget aan games of geeft hij juist liever niets uit. Hoe gaat u daarmee om? Lees meer over de bedragen en spelregels van zakgeld.
Zakgeld: hoeveel geven andere ouders?
Preview: column kinderpsycholoog Tischa Neve
Tischa Neve
Laatst vroeg een moeder mij wat ze moest doen met haar puberzoon die sneakers wilde kopen van ruim 400 euro. Hij had er zelf wel voor gespaard, maar ze kon het toch niet toelaten dat ál zijn spaargeld gespendeerd werd aan een paar gympen?? Wat nu: verbieden met een boze puber als gevolg óf maar gewoon laten gebeuren?? 
Lees verder... 
14 februari: Valentijnsdag!
Geld en relatietest
Deze dag van de liefde is een mooie aanleiding om niet alleen met een roze bril naar elkaar te kijken, maar ook met een financiële bril! Misschien bent u als 'lange termijn-planner' getrouwd met een 'pluk-de-dag' type. Of uw partner is zuinig van aard terwijl u het geld graag laat rollen... Ontdek of jullie een financiële (mis)match zijn!
Start de Geld en Relatietest
Uw pensioen gekort?
Een aantal pensioenfondsen kondigt aan de pensioenuitkeringen te verlagen. Hoeveel scheelt u dat per maand in uw portemonnee? Met de Nibud Pensioenkortingsberekenaar ziet u hoeveel lager uw totale pensioen (AOW en aanvullend pensioen) zal worden. Deze rekentool is nu geactualiseerd voor 2014!
Start de Pensioenkortingsberekenaar 
Oók voor de financiële opvoeding:
Geldwijzer Kinderen
Voor boven de 18
Money Mindsets
Nibud kasboek
Sparen voor uw kind
'Ouders grijpen naar de spaarpot van hun kind om schulden af te lossen.' kopte de krant. Voor ons een mooie kans om daar meer over te vertellen. Want een duur spaarproduct is echt niet noodzakelijk...
5 tips over sparen voor uw kind
Sparen of spenden?
 Sparen of spenden 
Filmpje Eurowijs.nl
   
Krap budget?
Via de nieuwe website kansvoormijnkind.nl krijgen gezinnen met een laag inkomen informatie over geldzaken en minimaregelingen. Hoe kan uw begroting eruit zien? Welke voorzieningen biedt de gemeente?
Naar Kansvoormijnkind.nl
   
Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Nibud
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres:

Doorsturen  |  Aanmelden  |  Profiel wijzigen  |  Afmelden