Deze nieuwsbrief van Nibud online bekijken.
Voeg info@nibud.nl toe aan uw adresboek en blijf op de hoogte.
Nibud
Januari 2014
Koopkracht 2014
Koopkracht 2014
Na jaren van koopkrachtdaling ziet het er weer wat beter uitziet voor de Nederlandse huishoudens. De nieuwste berekeningen laten zien dat zowel de meeste werkenden als bijstandsgerechtigden er in 2014 op vooruit gaan. Ouderen en huishoudens waarvan maar een van de partners werkt, leveren echter bijna allemaal in.
Naar het persbericht
Wat betekent dit voor uw cliënt?
Koopkrachtberekenaar 2014
De koopkrachtontwikkeling laat zien of huishoudens er door bijvoorbeeld overheidsbeleid op voor- of achteruit gaan. Daarbij wordt gekeken naar diverse voorbeeldsituaties: huishoudens die in samenstelling, inkomen of leefsituatie variëren. Wat verandert er dit jaar voor uw cliënt? Bereken het direct!
Nibud Koopkrachtberekenaar 2014
wetsvoorstel pensioencommunicatie goede eerste stap
Het wetsvoorstel pensioencommunicatie is een goede eerste stap in de richting van heldere communicatie over pensioenen. Dit schrijft het Nibud in zijn consultatiereactie aan de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het Nibud benadrukt dat nadenken over de lange termijn voor consumenten moeilijk is. Dit wetsvoorstel zou nog verder kunnen en is nog niet dwingend genoeg naar de pensioenuitvoerders toe.
Lees de volledige reactie
Tip voor uw cliënt: 'Lekker voor weinig'
Nibud cover kookboek
Sinds het begin van de economische crisis besparen veel mensen op de dagelijkse boodschappen. Maar kun je dan nog wel gezond én lekker eten? Het kookboek 'Lekker voor weinig' van het Voedingscentrum en het Nibud bevat smaakvolle recepten voor een warme maaltijd, voor een prijs van gemiddeld 2 euro per persoon.
Persbericht: gezond en lekker hoeft niet duur te zijn
Budgetkoken: toen en nu
Koken is mijn passie. Dat was al zo in mijn studententijd, 25 jaar geleden. Toen gebruikte ik de Nibud-brochure 'Goed eten voor weinig geld'. Nu, in 2014, is lekker koken met een krap budget nog steeds een uitdaging. En is er een nieuw Nibud-boek. Wat zijn de verschillen?
Adviseur Budgetvoorlichting Marion Weijers vertelt
Nibud op social media
LinkedIn
Twitter
Facebook
YouTube
Leren budgetteren
Grip op je geld is voor velen hard nodig. Daarom is het belangrijk dat u financiële problemen bij uw cliënten op tijd signaleert zodat u de juiste hulp kunt bieden. Met deze eendaagse inleidende training krijgt u hiervoor een goede basis.
Basistraining Budgetteren 
      
Woonlasten huurwoning
Wilt u weten wat uw huurder maximaal kan betalen aan huur? Wilt u betalingsproblemen voorkomen? Het Nibud kan hier op basis van de bestedingsoverzichten van huishoudens inzicht in geven.
Het Nibud voor corporaties
Training Budgetbegeleiding
Cliënten met problematische schulden hebben vaak geen idee hoe hun geldzaken in elkaar steken en waarom zij niet rondkomen. De training Budgetbegeleiding leert u hoe u cliënten kunt motiveren en begeleiden naar een grotere financiële zelfredzaamheid.
Meer informatie
 
Volg actuele Nibudinformatie voor professionals ook via weblog en Twitter
Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Nibud
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres:

Doorsturen  |  Aanmelden  |  Profiel wijzigen  |  Afmelden