Over de verschillen tussen mannen en vrouwen in geldzaken en meer!
 
 
 
Nibud
 
Online lezen
Geld en Relatie 2018 februari 2018
 
 
Mannen, vrouwen en geldzaken
73% van de mannen is tevreden over hoe zijn partner met geld omgaat. Voor vrouwen is dat 67% en vindt 9% dat haar partner slecht met geld omgaat.
Het Nibud ziet dat vrouwen bewuster met geld omgaan dan mannen. Ze kijken bijvoorbeeld vaker of ze een aankoop kunnen betalen voordat ze hem doen. Dit blijkt uit de factsheet Geld en Relatie 2018.
naar persbericht  
Nieuw voor (ambulant) begeleiders
Voor begeleiders van cliënten met een verstandelijke beperking is er nu de Nibud-training 'Financiën in de praktijk. Aan de basis van deze training ligt de nieuwe website Snapjegeld.nl over geldzaken.
In company training  
Nibud Congres: kies uw workshop
Het workshopprogramma is bekend! Een gevarieerd aanbod voor alle werkvelden. Meldt u zich samen aan (5 april) en u profiteert van de collegakorting. 
workshops in beeld  
Kerncijfers huishoudfinanciën
Cover Budgethandboek
In de maak: Nibud Budgethandboek 2018. Onmisbaar naslagwerk voor professionals die adviseren over de financiën van cliënten. Vanaf half maart beschikbaar, nu vast in voorbestelling (los of als abonnement).
meer informatie en bestellen  
Position paper Schulden
Nibud-hoogleraar Wilco van Dijk, onderzoeker Minou van der Werf en andere vertegenwoordigers uit de schuldhulpverlening, onderzoekers en (ervarings-)deskundigen praatten 12 feb. jl. in de Tweede Kamer over schulden.
Position paper Schulden (pdf)  
 
Opleidingen maart-april:
Budgetteren en begeleiden
Budgetcoachen
Vroegsignalering
Personeel met schulden
 
Man - Vrouw
"Vrouwen zijn vooral goed in omgaan met geld als het gaat om vandaag en morgen. Maar als het gaat om economische onafhankelijkheid is er nog veel te verbeteren."
gerjoke blogt  
Cijfers in beeld
Detail factsheet
Hoe gaan mannen en vrouwen om met de huishoudfinanciën? De factsheet Geld en Relatie laat alle verschillen zien.
download (pdf)  
Gratis bijeenkomsten
De komende weken organiseert Startpunt Geldzaken bijeenkomsten voor gemeenten, over achtergronden, werkwijze en ervaringen uit de praktijk.
aanmelden  
'Ik krijg nóóóóit wat!'
Het Nibud heeft voor de Week van het geld een presentatie en workshop ontwikkeld. Ter ondersteuning organiseren het Nibud en a.s.r. Verzekeringen een gratis bijeenkomst op 12 maart.
meer weten?  
Volg ons op:  Facebook   Twitter   Linkedin  
Nibud
 

Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Nibud (Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting). Het Nibud is een onafhankelijke stichting die informeert en adviseert over financiën van huishoudens. Lees meer over het Nibud.
Afmelden  |  Profiel wijzigen  |  Doorsturen  |  Contact