De verschillen tussen mannen en vrouwen in omgaan met geld:
 
 
 
Nibud
 
Online lezen
Alles over partners en geldzaken februari 2018
 
 
Mannen, vrouwen en geld
40 % van de stellen is het niet altijd met elkaar eens over geldzaken. Van de vrouwen vindt 9% dat haar partner slecht met geld omgaat. 
Het Nibud ziet dat vrouwen bewuster met geld omgaan dan mannen. Ze checken vaker of afschrijvingen kloppen, vergelijken vaker prijzen en kijken vaker eerst of ze een aankoop kunnen betalen. Dat blijkt uit de Nibud factsheet Geld en relatie 2018.
Lees meer op nibud.nl  
Een gezamenlijke administratie
Bij een gezamenlijke huishouding hoort een gezamenlijke financiële administratie. Welke gegevens en informatie deelt u met elkaar? Wat houdt u liever privé? Deze checklist helpt u samen afspraken te maken.
Checklist gezamenlijke administratie  
Wat kost een huis?
Filmpje Reken Maar Rabobank
Wat kost een huis en wat komt erbij kijken? In de eerste aflevering van de serie Reken Maar (Rabobank met input van Nibud) onderzoekt Shelly hoe je een huis koopt en hoe je dat betaalt.  
filmpje Reken maar: wat kost een huis?  
Balans in de relatie én de begroting
Cover IenU in balans
Samen aan de slag met de begroting? Dit praktische boekje helpt u van overzicht naar inzicht in uw geldzaken. En dat helpt om samen keuzes te maken en plannen om te zetten in actie.
meer informatie en bestellen  
Simon zoekt een baantje
Filmpje bijbaan
In dit filmpje voor scholieren laat Simon (van the Voice of Holland) zien hoe je geld kunt verdienen bij de supermarkt en hoe je dat kunt combineren met school.
bijbaantje: hoe dan, waar dan? (filmpje)  
 
Meer over geld en relatie:
Wie betaalt wat?
Praten over geld
Bij elkaar intrekken
Trouwen en geldzaken
 
Man - Vrouw
"Vrouwen zijn vooral goed in omgaan met geld als het gaat om vandaag en morgen. Maar als het gaat om economische onafhankelijkheid is er nog veel te verbeteren"
Gerjoke blogt  
Cijfers in beeld
Hoe gaan mannen en vrouwen om met de huishoudfinanciën? In de factsheet Geld en Relatie ziet u alle verschillen in een oogopslag.
download factsheet (pdf)  
 
Tips van Gabriëlla
Waarom krijgen stellen ruzie over geld? Wat kun je doen om problemen te voorkomen?
filmpje  
 
 
Vergelijk uzelf
Geldzaken: zijn jullie het meestal eens met elkaar of staan jullie er vaak anders in? Doe mee met de poll en zie hoe dat bij anderen is.
Vul de poll in  
Volg ons op:  Facebook   Twitter   Linkedin  
Nibud
 

Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Nibud (Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting). Het Nibud is een onafhankelijke stichting die informeert en adviseert over financiën van huishoudens. Lees meer over het Nibud.
Afmelden  |  Profiel wijzigen  |  Doorsturen  |  Contact