Meer over uw koopkracht in 2017, begroten, goede voornemens en meer!
 
 
 
Nibud
 
Online lezen
Verandert uw koopkracht in 2017? januari 2017
 
 
Bereken uw koopkracht
2017 is begonnen. Wat gebeurt er dit jaar met uw koopkracht? Met onze Koopkrachtberekenaar gaat u dat snel en eenvoudig na.
Het Nibud heeft in de berekenaar de situatie van 100 veelvoorkomende huishoudens verwerkt. Als u inzicht heeft in wat er voor u verandert, kunt u zich voorbereiden op de nieuwe situatie.
start de koopkrachtberekenaar  
Koopkracht meestal lager dan loonstrookje
Ondanks een bruto loonstijging van gemiddeld 1,7%, zien huishoudens deze ontwikkeling niet helemaal terug in hun portemonnee. Door de inflatie en verhoogde zorgpremie is de koopkrachtstijging lager dan het loonstrookje laat zien.
naar het persbericht  
Goede geldvoornemens? Hou vol!
Heeft u voor 2017 goede geldvoornemens gemaakt? Het Nibud biedt u een stappenplan dat u helpt om uw goede financiële voornemen(s) waar te maken. Profiteer nog van onze januari-actie in de Nibud-webwinkel!
Gratis bij uw bestelling in januari!  
#geldvoornemens op facebook
Tot 21 januari biedt het Nibud via facebook een steuntje in de rug aan mensen die hun goede geldvoornemens vol willen houden. De tips zijn terug te lezen via hashtag #geldvoornemens. Like ons en u blijft ook de rest van het jaar up to date!
facebook.com/nibud  
 
Nibud stappenplannen
Bespaarplan
Grip op geld in 4 stappen
Maandelijks 10% sparen
Inkomensdaling
 
Begroten
Het Nibud adviseert om uw eigen koopkracht te bekijken en een persoonlijke begroting voor 2017 te maken.
Aan de slag  
 
Gratis formulier
Spaarpot
U kunt gratis de Nibud-jaarbegroting in excel downloaden en deze invullen. 
begroting(xcel)  
 
 
Op kamers... en nu?
Sinds september woont m'n zoon (18) op kamers. Zijn onze afspraken die we in de zomer maakten haalbaar of moeten we ze bijstellen?
Hoe gaat het nu?  
Koopkracht? Wilskracht!
Wilskracht is net een spier. Als je die spier te veel gebruikt, wordt hij moe. Maar je kunt wilskracht ook trainen! Als je vaak traint, word je er steeds beter in...
meer tips over verleidingen  
Volg ons op:  Facebook   Twitter   Linkedin  
Nibud
 

Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Nibud (Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting). Het Nibud is een onafhankelijke stichting die informeert en adviseert over financiën van huishoudens. Lees meer over het Nibud.
Afmelden  |  Profiel wijzigen  |  Doorsturen  |  Contact