Nibud
 
Online lezen
Nieuws en tips van het Nibud augustus 2016
 
 
Opvang voor uw kind
Is er een baby op komst, of gaat uw kleuter voor het eerst naar de basisschool? Misschien wilt u gebruikmaken van kinderopvang. 
Kinderopvang is er in verschillende vormen. De dagopvang bij een kindercentrum, de bso, een gastouder of au-pair... Wat u kiest is persoonlijk. En de kosten? Die hangen af van de vorm, het aantal dagen en hoeveel kinderopvangtoeslag u krijgt.
vormen en Kosten van kinderopvang   
Private lease: wat is dat?
Private lease is voor de wet geen lening, maar lijkt meer op huren. Na afloop van het contract bent u geen eigenaar van het artikel (bijvoorbeeld de auto). U kunt het artikel na afloop wel kopen.
private lease: waar kunt u op letten?  
Gratis Geldwijzer Studenten
Het studiejaar is weer begonnen! Misschien maak je een start met een nieuwe opleiding of ben je juist al ouderejaars. Dit praktische boekje helpt je om je geldzaken goed op een rijtje te zetten. Ook handig voor ouders!
download gratis op startstuderen.nl  
Hoe betaalt u?
Er zijn tegenwoordig allerlei verschillende manieren om uw uitgaven mee te doen. Contant, pinnen, contactloos... En online is dat weer anders. Het Nibud zet de verschillende betaalmethodes en de bijbehorende voor- en nadelen voor u op een rijtje.
Betaalmethodes: voor- en nadelen  
 
Gratis Nibud rekentools
Persoonlijk Budgetadvies
BufferBerekenaar
Financieel Studieplan
Sparen, aflossen of beleggen?
 
Kiezen aan de pomp
Collega Gea kocht een autootje en deed ontdekkingen over het effect van 'korting' bij de benzinepomp.
Weblog Gea  
 
Uw hypotheek 
Plaatje hypotheekboek
Neem uw hypotheek onder de loep met dit handige boekje: past uw hypotheek nog bij uw situatie?  
Nu voor € 10,-  
 
 
Op jezelf wonen
Plannen om uit huis te gaan? Tja, en dan... kopen of huren? Gea zette de mogelijkheden op een rijtje en hakte de knoop door.
Kopen of huren?  
Volg ons op:  Facebook   Twitter   Linkedin  
Nibud
 

Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Nibud (Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting). Het Nibud is een onafhankelijke stichting die informeert en adviseert over financiën van huishoudens. Lees meer over het Nibud.
Afmelden  |  Profiel wijzigen  |  Doorsturen  |  Contact