Deze nieuwsbrief van Nibud online bekijken.
Voeg info@nibud.nl toe aan uw adresboek en blijf op de hoogte.
Nibud
September 2014
Hij is er weer: Nibud agenda 2015!
Nibud agenda 2015
Veel van ons financiële gedrag is onbewust en gekoppeld aan emoties, zoals trots, schaamte of blijdschap. Daarom is het moeilijk te veranderen. De Nibud agenda maakt dit gedrag op een leuke manier inzichtelijk. Cadeautip voor uw cliënten, relaties of medewerkers!
Met voordelige staffelkortingen
Richtbedragen voor bijzondere bijstand
Cover Prijzengids
De Prijzengids voor de bijzondere bijstand met actuele prijzen van artikelen en diensten, helpt u de hoogte van de uit te keren vergoeding vast te stellen. Naast sociale diensten van gemeenten is de Prijzengids geschikt voor alle professionals die inzicht willen krijgen in gangbare prijzen, bijvoorbeeld om te adviseren over vergoedingen.
Als abonnement of los exemplaar
Zelf budgetteringslessen geven
De driedaagse training 'Hoe geef ik budgetteringslessen?' geeft u handvatten om zelf een cursus op te zetten voor uw cliënten. Uitgangspunt is de Nibud-cursus Omgaan met geld: een effectief middel om de schuldenproblematiek aan te pakken. Leer uw cliënten uit te komen met hun inkomen, weerstand te bieden aan verleidingen en de administratie op orde te houden.
Over de training
Startpunt Geldzaken: iets voor uw organisatie?
Startpunt Geldzaken

Woensdag 24 september vindt een werkbijeenkomst plaats van het Startpunt Geldzaken, een initiatief van Nibud, Vereniging Eigen Huis, beleggersvereniging VEB en de stichting Financial Planning Standards Board Nederland. Tijdens de werkbijeenkomst kunt u nader kennis maken met de door het Startpunt geboden diensten en verkennen of het Startpunt Geldzaken interessant is voor uw organisatie.
Meer informatie en aanmelden

Specialiseren in coaching
Budgetcoaching
Hoe coacht u uw cliënt naar meer financiële zelfredzaamheid? De 3-daagse training 'Budgetcoachen volgens de Nibud-methode' biedt handvatten en vaardigheden aan gevorderde budgetbegeleiders die zich willen specialiseren in gedragsverandering en coaching.
Meer informatie
 
Ondernemer?
Lezing: 'Grip op geld'
Tabbladenset voor ondernemers
Geldboek voor ondernemers
Eigen onderneming
Effect financiële gastles
Basisschoolleerlingen hebben veel baat hebben bij de financiële gastlessen die bankmedewerkers geven tijdens de jaarlijkse 'Week van het geld'. Al na één les is de kennis op het gebied van geldzaken bij tweederde van de leerlingen toegenomen.
Nibud- onderzoek voor NVB
Effectieve schuldhulp
De vernieuwde portal effectieveschuldhulp.nl heeft alle beschikbare informatie rondom schuldhulpverlening en preventie beter inzichtelijk gemaakt.
Portal nu vernieuwd
Gebruikers denken mee
Om te waarborgen dat een nieuwe interventietool optimaal aansluit op de wensen van de gebruikers, organiseerde het Nibud een focusgroepbijeenkomst voor budgetcoaches. Ineke Smits van Toedoe Organisatie & Structuur was erbij!
Weblog Ineke Smits
Volg actuele Nibudinformatie voor professionals ook via weblog en Twitter
Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Nibud
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres:

Doorsturen  |  Aanmelden  |  Profiel wijzigen  |  Afmelden