Deze nieuwsbrief van Nibud online bekijken.
Voeg info@nibud.nl toe aan uw adresboek en blijf op de hoogte.
Nibud
Juli 2014
Zorgeloos genieten
Vakantie
De laaste scholen sluiten hun deuren, de kantoren worden leger: het is vakantie! Velen pakken hun koffers om te genieten van een vakantie in binnen- of buitenland. Een financiële voorbereiding en slimme tips over omgaan met geld op de plek van bestemming, zorgen voor rust en overzicht.
Alles over geld en vakantie
Straks naar de brugklas?
Kosten middelbare school
Gaat uw kind na de zomervakantie voor het eerst naar de middelbare school? Dan verandert er financieel ook het een en ander. Zowel voor u als voor uw kind. Nieuwe kosten, tegemoetkomingen, meer zakgeld... Waar moet u rekening mee houden?
Als uw kind naar de middelbare school gaat
Vijf euro voor rapport
Rapportgeld
Drie op de vijf kinderen krijgen rapportgeld (doorgaans rond de € 5,-). Het inkomen van de ouders of de leeftijd van het kind speelt hierbij geen rol. Dit blijkt uit Nibud-onderzoek naar het 'geldgeefgedrag' van ouders. Aan verjaardagscadeaus wordt zo'n € 50,- besteed.
Over geldgeefgedrag van ouders
Inzicht in kosten van kinderen
Geldwijzer kinderen & Scholieren (e-book)
Soms is het belangrijk dat u inzicht heeft in de kosten van kinderen en de gevolgen daarvan voor uw begroting. Bijvoorbeeld als u een vriendje meeneemt op vakantie en daar een redelijke vergoeding voor wilt vragen. Of als een kind tijdelijk bij u verblijft.

Geldwijzer Kinderen & Scholieren (e-book)

Handige vakantietools van ConsuWijzer en Wijzer in geldzaken
(P)Reischecker
SmartWijzer
Check je vakantieverzekeringen
Checklist Vakantie
Uitgenodigd!
Mijn zoon mag met een vriendje mee op vakantie. Iets meebetalen "hoeft niet hoor, het is gezellig dat hij meegaat!" Toch vind ik prettiger om een bijdrage te leveren in de kosten. Maar hoeveel??
Weblog Marion Weijers
Vakantietips

 Vakantietips

Voor thuis of op reis!

Verbouwen?
Grijpt u het vakantiegeld en de vrije weken juist aan om die geplande verbouwing aan te pakken? Een goede voorbereiding, ook financieel, kan veel problemen voorkomen.
Verbouwing financieren
Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Nibud
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres:

Doorsturen  |  Aanmelden  |  Profiel wijzigen  |  Afmelden