Deze nieuwsbrief van Nibud online bekijken.
Voeg info@nibud.nl toe aan uw adresboek en blijf op de hoogte.
Nibud
Juni 2014
Onderzoek: 'Mbo'ers en geldzaken'
MBO'ers plaatje
Dit onderzoek laten uitvoeren in uw gemeente? Dat kan! Voor gemeenten die hun beleid op het gebied van schuld- en armoedepreventie bij mbo-jongeren willen vormen, uitvoeren, evalueren, vergelijken of toetsen, gaat dit Nibud-onderzoek relevante, onafhankelijke onderzoeksresultaten
bieden.
Doet u mee? Lees meer...
Is de crisis voorbij??
34% van de Nederlanders denkt dat de crisis voorbij is. Maar het overgrote deel van de Nederlanders merkt daar niets van. Een op de vijf Nederlanders vindt zelfs dat het slechter gaat. Uit onderzoek van het nibud en GGN blijkt ook dat bijna 65% van de Nederlanders het afgelopen jaar heeft bezuinigd en 67% dit ook komend jaar zal doen.
Naar het persbericht
Creëer meerwaarde bij hypotheken
Plaatje Intensief beheer
Geldverstrekkers ontmoeten dagelijks klanten die zich zorgen maken, een betaalachterstand hebben of dreigen te krijgen. U kunt wat voor hen doen! De opleiding 'Intensief beheer' (van het Nibud en Hypsotech) laat zien hoe u meerwaarde kunt creëren voor deze klanten.
Tweedaagse opleiding voor de hypotheekindustrie
Gedragsverandering bij klanten
Gedragsverandering komt eerder tot stand als de klant er vertrouwen in heeft dat hij zelf dat kan doen wat nodig is om zijn doel te bereiken. Als je een klant actief bij het gesprek betrekt en hardop laat nadenken over zijn eigen mogelijkheden om te veranderen, komt deze sneller tot daden!
Hoe? Lees hierover in 'Van adviseren naar motiveren' 
   
Basistraining budgetteren
Plaatje muntjes
Tijdig financiële problemen bij uw cliënten signaleren is cruciaal. Pas dan kunt u de juiste hulp bieden en ze helpen rond te komen. De eendaagse inleidende training over budgetteren en schuldhulpverlening biedt u hiervoor een goede basis.
Start na de zomer!  
Volg het Nibud via:
LinkedIn
Twitter
Facebook
YouTube
Sociaal studieleenstelsel
De basisbeurs wordt afgeschaft. Het Nibud maakt zich zorgen over de oplopende studieschuld en de gevolgen hiervan na afstuderen. Voorlichting is belangrijk zodat aankomende studenten zich voldoende (financieel) kunnen voorbereiden.
Lees reactie van het Nibud
'Lekker studeren'
Plaatje 'Lekker studeren'
De ideale start voor studenten! 
Motiveer uw cliënt!
Cliënten met problematische schulden hebben vaak geen idee waarom zij niet rondkomen. Met de training Budgetbegeleiding kunt uw cliënten motiveren en begeleiden naar een grotere financiële zelfredzaamheid.
Start in september
Volg actuele Nibudinformatie voor professionals ook via weblog en Twitter
Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Nibud
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres:

Doorsturen  |  Aanmelden  |  Profiel wijzigen  |  Afmelden